Balatonfűzfő

Balatonfűzfő


Megye: Veszprém
Kistérség: Balatonalmádi
Kistérség székhelye: Balatonalmádi
Terület: 925 hektár
Balatonfűzfő történelme


A település a Fűzfői-öböl partján, a Balaton legészakibb pontján található. Nevét a füzesekkel szegélyezett patakjának forrásáról kapta. Az egykori „Máma” falu a mai település északi részén volt, a török hódoltság idején elpusztult.

A település nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas uszodája, a vitorláskikötő és a koronglövő pálya kiemelkedő sportközponttá emelték a települést.

A Mámai templomrom az Árpád-kort idézi, csak egyes részei élték túl az évszázadokat. Így a ma arra látogató megtekintheti az egykori ablakmaradványokat és a szentély egyes részeit.

A Fövenyfürdő selymes talajával várja a nyári melegben fürdőzni vágyókat. Az északi part egyik legszebb strandja homokozott vízmederrel várja vendégeit. Családoknak, kis gyermekekkel érkezőknek ideális!

A település másik strandja a Tobruk strand elsősorban az aktív pihenés kedvelőinek ajánljuk. Homokos kispályás focipálya, strandröplabda, minigolf, lábtenisz, különféle ugrálós játékok, vízibicikli, surf, asztalitenisz várja a vendégeket. A strand 12.000 m2-es területének a fele pázsit. A 120 méter hosszú partszakasz egyharmada fövenyes homokkal borított, ideális homokvárépítő terület a kicsiknek. A szabadtéri színpadon főszezonban pénteken és szombaton  nappali és esti programok szórakoztatják a vendégeket.

Utazásunk alkalmával érdemes kiváltani a Fűzfő Turizmus Kártyát, mellyel Balatonfűzfő mindkét strandja a nyaralás ideje alatt korlátlan alkalommal ingyenesen látogatható és számos egyéb kedvezmény igénybe vételére jogosít a településen.

 

Fűzfőn járva próbáld ki a Serpa Kalandparkot, melynek szlogenje "ügyesebben távozzál, mint ahogyan érkezzél" is jelzi, hogy egyedülálló módon a minőségi mozgásra helyezik a hangsúlyt. A Serpa Kalandpark Magyarország egyetlen olyan kalandparkja, mely a szórakoztatás mellett elsősorban a vendégek fizikai állapotának javítását helyezik előtérbe.
Ne hagyd otthon Fűzfő Turizmus Kártyádat sem, mert ennek felmutatásával minden eszköz árából 10% kedvezményben részesülsz a kalandparkban.Balatonfűzfő képekben


       


Szomszédos települések:


Alsóörs  (megtekint)
Balatonalmádi  (megtekint)
Balatonfűzfő  (megtekint)
Balatonkenese  (megtekint)
Balatonakarattya  (megtekint)


Szállások a településen:Szállások a szomszédos településeken:


Villa Millennium (megtekint)