Tornai Pincészet-Séd Pince Vendégház

 Tornai Pincészet-Séd Pince Vendégház
  térkép megtekintése >>


Szállásinformáció


„… a somlai… a bölcsek bora, azoké az embereké, akik végül is megtanulták a legnagyobb tudást, a derűt.”
(Hamvas Béla)

 Ezért lehet, hogy a Tornai családban 1946 óta minden családtag – ma már a harmadik generáció is – kiveszi a részét a pincészet napi teendőiből. Rajongással és alázattal végzik hivatásukat a felmenők bölcsességeit őrizve, a hagyományokat tiszteletben tartva mindemellett a legkorszerűbb szőlőtermesztési- és feldolgozási technológiákat alkalmazva.
 
A pincészethez tartozó, a Séd-forrás közelében található Séd Pince Vendégház a 19. század végén épült tornácos présház és az alatta meghúzódó közel 500 éves pince felújításából született. A „Helyi védelem alatt álló építészeti érték” ma már kizárólag pihenést és kikapcsolódást nyújt vendégeinek. Hangulata emlékeztet a régi korokra, korszerűsége mellett megőrizte eredeti építészeti vonásait.

A Somló hegy nyugati oldalán, a Séd dűlő szőlőtőkéi fölött magasodó házban szemet gyönyörködtető panoráma, nyugalom, csodás környezet ajtón innen és túl és vendégszerető tulajdonosok várnak.

 

 


 Az ízlésesen felújított és berendezett vendégház két szobával rendelkezik, mindkettőhöz saját fürdőszoba tartozik. Mindkét szoba pótágyazható, így a teljes ház foglalása esetén 8 főnek nyújt kényelmes elhelyezést, de külön-külön is bérelhetőek. A szobákhoz egy közös, jól felszerelt konyha is tartozik.

Ha egy időre elvonulnál, ha csendre vágysz, de kirándulnál is, ha rajongásig szereted a borokat és az igazi történetekkel rendelkező pincéket, akkor gyakran vissza fogsz térni ide is.

A borkóstolás és vezetett pincetúrák mellett, megkóstolhatod a ház helyi alapanyagokból készített inyencségeit, a Vinotékában kedvedre válogathatsz a Tornai család szebbnél szebb boraiból, a pincészethez tartozó Somló Múzeumban pedig megismerheted a borvidék múltját és jelenét.

A környéket gyalogosan is felfedezheted, de a helyben bérelt kerékpárodon is bejárhatod.

 

 


A Tornai Pincészet állandó otthona kulturális és zenei rendezvényeknek is, melyről weboldalukon találsz mindig aktuális információt.

A Tornai Pincészet és a Séd Pince Vendégház elérhetőségei: www.tornaipince.huSzállás képekben


           


Térkép