Kemenes Vulkán Park, Celldömölk
Telefon: 0695 777 400, Web: www.kemenesvulkanpark.hu, E-mail: info@kemenesvulkanpark.hu
 

Láttál már 5 és fél millió éves bazaltvulkánt?
Márciusi nyitással kedd és vasárnap 10 és 18 óra között várja látogatóit az ország egyetlen vulkanológiai kiállításanyagát magában foglaló Kemenes Vulkán Park. Az intézmény Vas megyében, Celldömölkön, az öt és fél millió éves bazaltvulkán, a Ság hegy lábánál helyezkedik el, melyre folyamatos a túrák szervezése. A komplexum oktatási funkciója keretében lehetőség van múzeumpedagógiai foglalkozásokon is részt venni. A szolgáltatásokról a Vulkánpark honlapján találsz bővebb információt. Korosztálytól függetlenül, csoportosan és egyénileg, családi vagy szakmai kikapcsolódás céljával várja az érdeklődőket a celldömölki Kemenes Vulkán Park.

 

Szerző: Gulyás Attila /Turista Magazin/                                                                                                                          Szerző: Gulyás Attila /Turista Magazin/

 

 

 

 

Lámpamúzeum, Zsámbék
Telefon: 0620 502 6682, E-mail: lampamuzeum@gmail.com

Látogass el a Zsámbék szívében található világhírű Lámpamúzeumba!

A világon egyedülálló múzeum Borus Ferenc kitartó gyűjtő és restaurátor munkájának köszönhetően jött létre. A technikai fejlettségnek megfelelő és az adott kor ízlését híven tükröző világítási eszközökből,- mécsesekből, gyertyatartókból, lámpákból - nyújt pompás ízelítőt a Lámpamúzeum megközelítőleg 1100 tárgyra bővült gyűjteménye, melynek minden darabját a tulajdonos saját kezűleg állította helyre.

 

 

 

 

 

Orsós Magnó Múzeum, Terény
Telefon: 0620 919 9802, E-mail: magnomuzeum@freemail.hu

A Cserhát dombjai között egy régi parasztházban…


… a küszöböt átlépve először csak a látványt próbálod majd feldolgozni, azután a tulajdonos, Nagy Vilmos történetei szippantanak be, majd néhány perccel később megszűnik tér és idő, a zene és a hangzás rabjává válsz és a végén nem akarsz majd hazamenni.


A terényi Orsós Magnó Múzeum falai között a világon egyedülálló látványosságot és élményt ad a technika és zene együttes megszólaltatása.


És hogy hogyan képes erre 460 orsós magnó és egy lelkes „fanatikus”? Menj és nézd meg…

 

 

 

 

 

Világörökségi Bormúzeum, Tokaj
Telefon: 47/552-050, E-mail: info@bormuzeum.eu

A Világörökségi Bormúzeum a világörökségi borvidékek kiállítóhelyeként és múzeumaként működik a kor igényeinek megfelelően.

 

A Tokajba érkező turisták Magyarország egyetlen világörökségi borvidéke mellett osztrák, francia, német, olasz, portugál és svájci termőterületek különlegességeivel is megismerkedhetnek.


A Tokaj-hegyaljai borvidéket interaktív tárlatok mutatják be, a látogatók gyalogosan, kerékpárral vagy autóval úgy barangolhatják be a térséget, hogy közben ki sem lépnek az épületből.

 

 

 

 

 

Aqincumi Múzeum, Budapest
Telefon: 061 430 1081, E-mail: aquincum@aquincum.hu
 
Ismered a több ezer éves római várost, melyet Budapest rejt?
 
Fedezd fel mindennapjait, az egykori Helytartói palota emlékeit, az Aquincumi orgona különleges hangját.
A gyönyörű mozaikok, festmények, monumentális szobrok között sétálva azt is megtudhatod, hogyan árulkodnak az egykori téglák a római hadtörténetről.
 
Látogass el Magyarország egyetlen olyan kiállítására, mely több, mint 1200 leletanyagból álló gyűjteményével mutatja be Budapest történetét az őskortól a honfoglalás koráig.