Levendula Ház Látogatóközpont, Tihany
Telefon: 0687 538 033,  E-mail: levendulahaz@gmail.com

Megszelídült vulkánok földjén sétálva nézd meg milyen volt több millió évvel ezelőtt az élet a Balaton-felvidéken. Hévforrások, interaktív érdekességek, betekintés egy vulkán belsejébe, levendula-lepárló, kilátás a magaslatról és pallósor a nádasok között.
Fedezd fel a dübörgő vulkánok világát!

 

 

 

 

 

Cella Septichora Látogatóközpont, Pécs
Telefon: 3672 224 755, E-mail: info@pecsorokseg.hu

Sopianae ókeresztény temetkezési helyén 1600 évet repülünk vissza az időben. A két részes építményben a föld alatti festett sírkamrákat és a felettük húzódó emlékkápolnákat járhatjuk be.

A Világörökség részét képező emlékek csodálatos élményt nyújtanak.

 

 

 

 

 

Természet Háza Látogatóközpont, Gyenesdiás
Telefon: Sali Éva 0630 239 9894, Csali Nikolett 0630 239 4279, Facebook: www.facebook.com/termeszethaza   

Szerinted elfér a tenyeredben a Keszthelyi-hegység?


Látogass el a Bakonyerdő Zrt. Természet Háza Látogatóközpontjába és próbáld ki… nézd meg saját szemeddel, hogy ki lakik a talajban, a bokrok és fák között, hogyan él együtt az erdő nagy családja és mit tehetsz Te, hogy szimbiózisban élj ezzel a csodával.
Alkoss az Öko-Műhelyben, vegyél részt a mese- és madarász foglalkozásokon, az erdei terepi foglalkozásokon vagy egy izgalmas holdfénytúrán az osztálykirándulás vagy egy családi program keretén belül.  


A Keszthelyi-hegység játékos megismerése után fedezd fel, akár simogasd és etesd is meg az őshonos magyar háziállatokat és vadfajokat a Bakonyerdő Zrt. Festetics Imre Állatparkjában.

 

     

 

 

 

 

Ős-Dráva Látogatóközpont, Szaporca
Telefon: 0672 223 015, E-mail:info@odlk.hu 

A központ a Duna-Dráva Nemzeti Parkot, a régi ormánsági életet és tradicionális gazdálkodási formákat mutatja be interaktív kiállítás, őshonos állatokkal benépesített major, és három különböző tematikájú tanösvény segítségével.


Egyéb szolgáltatások: szakvezetéses túrák, madárgyűrűzési bemutató, gyógynövénykert, kerékpár,- kenu, - és sporteszköz bérlés