Mindig is szeretted volna kipróbálni, hogy milyen lehet visszarepülni az időben?
 


Látogass el Magyarország legvarázslatosabb kastélyaiba,

érezd a múlt illatát, hallgasd az ódon falak meséit és kóstolj bele a letűnt korok kulináris világának ízeibe.

 

 

 

 

Hajósi Barokk Kastély
Telefon: 0678 504 006, 0678 504 007, E-mail: info@hajosikastely.hu
 

Tudod, milyen érzés egy több, mint 200 éves titkos alagútban sétálni?

 

A felújított Hajósi Barokk Kastélyban az interaktív programok, a csodás történetekkel és legendákkal átszőtt idegenvezetés, a 18. századi kastélyban zajlott élet megismerése mellett ezt is kipróbálhatod.

 

Tekintsd meg a kastély korabeli berendezését, a főúri vadászat érdekességeit, fedezd fel a hajósi emberek életét és mindennapjait, a térségre jellemző borkultúrát, sétálj egyet a helyreállított barokk kertben, majd egy finom kávé mellett élvezd a kastély udvarának csendjét.

 

 

 

 

 

Lamberg-kastély, Mór
Telefon: 0630 481 5784, E-mail: viola.andrea@lambergkastely.hu

Látogass el Mórra, a Lamberg család 1766-ban épült nyári rezidenciájára.
A későbarokk stílusjegyeivel rendelkező kastély ad otthont a Móri Emléktár és Művészeti kiállítás állandó tárlatainak (Helytörténeti kiállítás, Barokk szoba, Wekerle-kiállítás, Dr. Zimmermann Ágoston Emlékszoba, Vasarely kiállítás, Sváb tájház), valamint a városi könyvtárnak és a művelődési központnak.

A kastély hátsó parkjában álló Zenepavilon koncerteknek és szabadtéri előadásoknak is a helyszíne. Itt látható az ország legnagyobb francia juharfája, egy dísztó és egy kovácsoltvas madárház is.

 

 

 

 

 

Széchenyi – kastély, Nagycenk
Telefon: 0699 360 023, E-mail: nagycenk.info@eszterhaza.hu

Látogass el a Széchenyi család cenki kastélyába, ismerd meg alkotásaikat, mindennapjaikat és csodáld meg az eredeti formájában felújított kastélykápolnát. A gyerekeket engedd szabadon a neobarokk kert bukszus-labirintusában, majd tegyetek egy sétát a kastéllyal szemben lévő hársfasor 270 éves matuzsálemei között.

 

 

 

 

 

Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, Gyula
Telefon: 0666 650 218, E-mail: kastely@gyulakult.hu

Mi működtette a kastélyok hétköznapjait, kiknek volt köszönhető a pompa, hogy nézett ki a színfalak mögötti világ az arisztokrácia otthonaiban?
A gyulai Almásy-kastély erről mesél. Az épületben egykor lakott főurak életének színes világa mellett ugyanis az őket kiszolgáló személyzet mindennapjait is bemutatjuk. A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak arról, ki fűtötte a kályhákat, hány liter víz fogyott egy nap, ki mosta a grófnő fehérneműit, hogy nézett ki a személyzet napirendje, melyikőjüknek mi volt a feladata – és egyáltalán hol, hogyan éltek a cselédek, akik egy grófi család mindennapjait tették láthatatlanul és szinte észrevétlenül kényelmessé.

 

 

 

 

 

De la Motte – kastély, Noszvaj
Telefon: 0630 588 5744, E-mail: recepcio@tundkerkerthotel.hu

Lépj be a De la Motte-kastély kovácsoltvas kapuján egy titokzatos kert rejtelmeibe.
A hatalmas angol park és a magyar kastélyépítés késő barokk, copf stílusú miniatűr remeke visszarepít az 1700-as évek grófi világába. A kertben faritkaságok, növénykülönlegességek és színes virágok között vezetnek az ösvények, kovácsoltvas napóra, díszesen faragott tavirózsával és vízinövényekkel díszített tavacska, gyönyörű kút, teraszos télikert és sziklába vájt kápolna öleli körbe a közel 300 éves kastélyt.


Az eredeti, tölgyfából készült ajtók és ablakok mögött korabeli formájukban helyreállított színes freskók: lugasok mögött megbújó versailles-i épületek, franciametszetek, mitológiai témájú és egzotikus madaras freskók; szoborköltemények, eredeti cserépkályha, kastélykápolna és a kastély lakóinak egykori életét bemutató helyiségek rejtőznek.

 

 

 

 

 

Gyulavári Kastély, Gyula
Telefon: 0666 639 632, E-mail: info@gyulavarikastely.hu

Egy közel 200 éves kúria „ezerarcú világába”nyerhetsz betekintést. Az egykori főúri rezidencia gyönyörűen felújított épületegyüttesében a hagyományok, a kultúra és a fenntartható fejlődés kéz a kézben vezeti a látogatókat.

Megtekintheted, az egyedülálló Himnusz termet is, ahol az uniós tagországok himnuszainak világát fedezheted fel. A kiállításaink többek között a Dél-Alföldön együtt élő nemzetiségek néprajzi és népművészeti tárgyait, a térség élővilágát, természeti kincseit rejtik magukban. A nyugalmat árasztó X Parkunkban felfedezheted az itteni élővilág rejtelmeit, miközben gyermekeid szórakozva tanulnak az állati intelligenciát tesztelő termeinkben.

 

Kedvezmény igénybevételéhez használja a következő kuponkódot: ALAKOR. 
Ha ellátogat hozzánk, a belépőjegy vásárlásnál mondja be ezt a kódot és hogy a Maradjitthon.hu - n értesült a kedvezményről. Így a teljes árú kastély belépőjegyből -10% kedvezményt biztosítunk.
 

 

 

 

 

Károlyi-kastély, Fehérvárcsurgó
Telefon: 0621 311 0422, E-mail: info@karolyikastely.hu

Engedd, hogy elvarázsoljon…

...az 1800-as években épült és mára gyönyörűen felújított Károlyi-kastély, ahol nem csak betekintést nyerhetsz a grófi család életébe, de el is tölthetsz néhány napot az elegáns épületben.


Töltődj fel a kastélyhoz tartozó hatalmas parkban, fedezd fel a könyvtárat, a pincét, kóstold meg a fenséges ételeket és élvezd a végtelen nyugalmat Fehérvárcsurgón.

 

 

 

 

 

Luby Kastélymúzeum és Antik Rózsák Kertje, Nagyar
Telefon: 0620 479 4313, E-mail: info@luby.hu

Milyen volt az ország legszebb rózsaligete az 1800-as években egy szerelmes ifjú udvarában?


A gyönyörűen felújított Luby Kastély interaktív kiállításának köszönhetően időutazást tehetsz nemzetünk és a szatmári régió történelmi – irodalmi - művészeti múltjában. Sétálj, pihenj és töltődj fel a hatalmas zenélő rózsakertben, tekintsd meg a Pálmaházat, majd pattanj két kerékre és fedezd fel Szatmár csodáit.

 

 

 

 

 

Wenckheim-kastély, Szabadkígyós
Telefon: 0620 770 0024 és 0670 334 1626

Fedezd fel az 1800-as évek végén, Ybl Miklós tervei szerint épült, korának legfényesebb, legkorszerűbb kastélyát.

 

A kastély impozáns belső terei és az érdekes idegenvezetést követően tégy egy sétát a francia- és angolkert buxusokkal, tiszafákkal, szökőkutas medencével, tóval és mocsári ciprusokkal díszített kertjében.

 

 

 

 

 

Semsey Kastély, Balmazújváros
Telefon: 0652 821 555; E-mail: semseyandormuzeum@gmail.com

Ki volt a mecénások mecénása?
Ezt is meg tudhatja, aki a felújított balmazújvárosi Semsey Kastélyba látogat. Az épületben található a Semsey Andor Múzeum, ahol állandó kiállításunk bemutatja a Semsey család történetét, Semsey Andort, a kultúra és tudományok bőkezű támogatóját, híres szülötteinket, a népi kultúra és folklór emlékeit, illetve képet kaphatnak az itt űzött kismesterségekről, a kiállított eszközökön kívül pásztorviseletekkel, pásztorkalapokkal és a pásztorművészet remekeivel is találkozhatnak. Ezen kívül változatos időszaki kiállításokkal színesítjük az ide látogató vendégeink programját.

 

 

 

 

 

Esterházy-kastély, Pápa
Telefon: +3670 314 1959, E-mail: esterhazykastely@papa.hu

Tárlatvezetéseinken a csodálatosan felújított kastély termein végigsétálva látogatóink az Esterházy család vendégeiként bepillantást nyernek a barokk főúri hétköznapokba. Emellett csokoládé bon-bon készítés, barokk ruhás fotózás, a Lego kockákból épült Esterházy-kastély és interaktív foglalkozások tehetik felejthetetlenné a kastélybeli látogatást.

Az idei szezon különlegessége a 2018. január 1-ig megtekinthető Salvador Dalí kiállítás.