STAFF ONLY

3. rész

 Már egy ideje a part mentén haladunk. Elszaladnak mellettünk a jól ismert házak, települések, vasútállomások, éttermek. A bringások minden évben hasonló lendülettel gurulnak a kiépített úton.

Arács, Balatonfüred, Bergmann, két jobbkanyar, lassan befordulunk az öreg fák között megbújó gyönyörű, hófehér ház parkolójába.

 

 

 

 


Egy asszony és a háza…

Balatonfüred - Pastel Vendégház

 

 


A ház asszonya egy jelenség, nem lehet nem észrevenni.. mosolyogva vár bennünket,

mellette Bodza, a legvendégszeretőbb vizsla akár a „logo” is lehetne.A kertben a hortenziák súlyos fejükkel bóbiskolnak, locsolás friss illata lengi körbe a házat.
 


Füred minden évszakban szexi, a Pastel még inkább.
Minden alkalommal csodálatos, tiszta, ízléses, olyan, amit azonnal elfogadnál otthonodnak.

 


Edit, a tulajdonos régen dédelgetett álma valósult meg ebben a házban 3 évvel ezelőtt. Mindent hátrahagyva Gödről költözött férjével a Balaton északi lankáira, hogy belevágjon élete legnagyobb feladatába.
 


Rengeteg munka, áldozat és szeretet épült a téglákkal együtt a Pastel Vendégház falai közé, melynek ebben az életformában sosincs vége. Olyan helyet szerettek volna teremteni, ahova ők maguk is szívesen járnának.

Kényelmes, de nem luxus, igényes, de elérhető.

Azt hiszem sikerült.

 

 

 A „felnőttbarát” iránytól eleinte kicsit tartottak, de a visszajelzések azt mutatják, hogy

megérte bevállalni ezt a vonalat.A ház napi teendőit Edit viszi – ha éppen nem külföldön fejleszti tudását – imádják a vendégei, van is miért, hiszen valami csodálatos adottság folytán már első találkozáskor tudja, hogy ki vágyik hosszú beszélgetésekre és ki az, aki minél előbb szeretne magányba vonulni a szobájába, vagy épp egy jó könyvvel a teraszon a fák árnyékában megbújó párnák közé.
 


Bármily hihetetlen is, a ház asszonyának két kezét dicséri a tisztaság, az ágyak friss illata, az állandóan változó és mindig jelen lévő friss virágok a házban. Edit nem sajnálja idejét a vendégeitől akkor sem ha épp éjszakába nyúlóan kívánnak beszélgetni vagy amikor a szobájukat suvickolja, amikor a reggeli kávéjukat készíti, vagy a meglepetés gyümölcsöt szerzi be a piacon „pusztán vendégszeretetből”.

Nem tudok még egy olyan vendégház tulajdonosról, aki azért töltött fél évet egy luxusszálloda szobalány pozíciójában a saját házának nyitása előtt, hogy megnézze, hogy csinálják a profik.. és azóta is folyamatosan tanul és képzi magát, hogy Ti, Vendégek a legnagyobb elégedettséggel távozzatok.

 

 

 


A vendégház „férfias” feladatait főként Edit férje, Sándor tartja kézben, emellett ő is nagyon szeret a pihenni vágyó lakókkal foglalkozni, nagy-nagy lelkesedéssel lesi minden kívánságukat.
 


A vendégház népszerűsítését és virtuális jelenlétét Laura, Edit lánya irányítja, de persze ha a vendégforgalom úgy kívánja a napi teendőkből is odaadással veszi ki részét.
 


A Pastel Vendégház azon házak közé tartozik, ahol a tulajdonosok folyton újításokon, fejlesztéseken törik a fejüket. A közeli jövőt illetően egy reggeliző és brunch – kialakítását tervezgetik, ahol angol reggeli, francia croque – ok, buggyantott tojás, vidám és laza hangulat várná a vendégeket reggeltől  ebédidőig, hogy aztán mindenki kellő energiával vesse bele magát a balatoni vitorlázás, kerékpározás, kirándulás élményeibe.

 


Tölts el néhány napot Balatonfüreden a Pastel Vendégházban: www.pastelguesthouse.com 


Írta: Ruff Emese