STAFF ONLY

1. rész

 

 


 

Egészen pontosan fel tudom idézni a legelső találkozásunkat. A Bisztró ajtajában hatalmas színes krizantémok, bohókás dísztökök és a St. Andrea pincészet stílusos ládikáiból és boraiból összeállított kompozíció fogadott.

 

Imádtam a színeket, a dekort, a designt és a mozdulatot, amikor a szomszédos asztalnál a pincér felemelte a szódásüveget az asztal lábától, miközben a vendégekkel beszélgetett – mintha csak a nagypapához ugrottam volna be. „Eszméletlen…”  gondoltam magamban…  és amikor az első falat málnafagyis csokitorta ízei alattomosan elkúsztak az érzékszerveimhez végem volt.
 

  Hello Imola     Hello Macok      Hello „Kistesó”
 Az Imola Udvarház és Macok Bisztró és Borbárral történt első találkozásunk óta már jó néhány barátot és ismerőst megfertőztünk ezzel az egri függőséggel és hát sokad magammal állíthatom, hogy aki egyszer  erre a helyre beteszi a lábát, az „sajnos” képes órákat autózni csak azért, hogy János főztjét ehesse vacsorára, vagy az Udvarház egy lélegzetelállító panorámával rendelkező ablaka alatt hajthassa álomra fejét.

És ez nem véletlen.

Hogy hogyan is történtek az első hevesebb szívdobbanások, az maradjon az Ő titkuk. Annyi azonban biztos, hogy Csorba Évát – az Udvarház gazdasági vezetőjét és Macsinka Jánost – a Bisztró séfjét, valamint Dudás Tímea – értékesítési és marketing vezetőt és Szternák Péter – étteremvezetőt nem csak hivatásukban, de a magánéletben is egymásnak teremtette a Jóisten.

 


Ők azok, akik a szó legszorosabb értelmében éjt nappallá téve dolgoznak.
Érted.
Néha otthonról kicsi gyermekek mellett, néha éjszaka, néha hajnalban…
Miért?
Mert imádják az elégedett mosolyt az arcodon.

 

 

 


Évi és Timi vezetik az Udvarházat, folyamatosan újítanak valamit a szobákon, személyesen csinosítgatják és teszik mindig kényelmesebbé, komfortosabbá őket, vagy ha éppen úgy adódik segítenek takarítani. A műszaki dolgoktól sem riadnak vissza, volt már, hogy tűsarkúban kellett wc-t szerelniük, de ha teltház van az étteremben – ami gyakran előfordul - mosogatni is beállnak.
 


Évi a két lábon járó törvénykönyv, aki ha a legújabb hatósági szabályokról van szó nem csak saját magukkal szemben nem ismer tréfát, de a partnereikkel is kíméletlenül betartatja az előírásokat.
 


Timi a marketinget és a foglalások körüli teendőket a világ minden kincséért sem adná ki a kezéből, bár szuper csapattal dolgoznak együtt, ha tehetné, mégis minden vendéggel személyesen egyeztetne.


 

 

 

 


János még „szabadidejében” is a legújabb szakácskönyveket tanulmányozza, különlegességeket keresgél és kísérletezik az ízek harmóniájával, nem véletlen, hogy Eger séfje több környékbeli éttermet vitt már sikerre főztjével. Személyesen kutatja fel azokat a helyi termelőket, akik kifogástalan alapanyagokkal szolgálhatnak egy-egy fogáshoz és az ételek tálalását sem szívesen adja ki a kezéből, minden apró részletre figyel, hogy ne csak az ízek, a látvány is tökéletes legyen.
 

 

 

 

 


Pétert az Égiek is étteremvezetőnek teremtették, tökéletes házigazda, aki azonnal megtalálja a Vendégekkel a közös hangot. Kiváló dekoratőr, minden alkalomra új és gyakran meghökkentő kreációval áll elő az étteremben. Otthon termeszti a levendulákat, melyek az éttermi asztalokat díszítik, tavasztól őszig pedig csak ő gondozhatja a teraszon és a belső  kertben található leandereket, ami éjszakánkénti permetezést és locsolást is jelent.
 

 

 

 

 


Maximális alázat, hibátlan szakértelem, de legfőképp teljes szív és lélek. Azt hiszem ez a kulcsa annak, hogy a Vendégek imádják őket, hogy a személyzet mindig kedves és közvetlen, hogy a szobák mindig makulátlanul tiszták, hogy a csapat minden tagja teljes odaadással teszi a dolgát.
 

 

 


És ezt még lehet fokozni…   a fáradhatatlan csapat egy újabb álom megvalósításán dolgozik az Egri vár tövében, ugyanis

♥♥♥ májusban megérkezik a Macok Bisztró Kistestvére ♥♥♥

Nevét egyelőre titok fedi, de talán nem meglepő, hogy közvetlenül a Macok mellett kap helyet. Ő egy kötetlenebb, szabadabb hangulatú, beszélgetős, iszogatós hely lesz, könnyen felfedezhető Macokos rokoni szálakkal.

A „Kistesóban” számos borvidékünk borait kóstolva kaphatunk ízelítőt a magyar gasztronómiából. Az ételbárok mintájára kis adag ételeket kínálnak majd a pultnál, hogy több fogást is megkóstolhass.

A 40 férőhellyel rendelkező gasztro kocsma rendezvényekre is egyedi és szuper választás lehet.

Az alapanyagok természetesen ide is a környék legkiválóbb kistermelőitől érkeznek majd, melyeket csakúgy, mint a borokat helyben meg is lehet vásárolni.

 

 

 


A munkálatok már elkezdődtek, szerintem foglaljatok szobát májusra: www.imolaudvarhaz.hu
 


 

 

Írta: Ruff Emese