Instant BÜKK 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha szívesen kirándulsz órákig az erdőben, lenyűgöz az öreg várak bölcsessége, imádod a macskakövek hangját sötétben sétálva, értékeled a finom borokat és a szívvel készült ételeket, már meg is van a következő hétvégi programod
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Megadjuk az összetevőket és leírjuk az elkészítés módját. A társaság és a fűszerezés rajtad áll.
 
 
 
Összetevők 
 
Felkutatás után gondosan válogatva… 
 
  hogy a legkiválóbbakat élvezhesd
 
  hogy  a minőség miatt ne kelljen aggódnod
 
  hogy a legszuperebb élményekben legyen részed
 
 
 
Alváshoz:
Imola Udvarház, Eger
 
 
Evéshez, iváshoz:
Macok Bisztro és Borbár, Eger
Brumbrum lényegében büfé, Eger
Lángos a la Rohlicsek, Eger
Fúzió, Eger
Sáfrány, első hazai halfüstölde, Szilvásvárad 
ALeves, Miskolc
 
 
Mókázáshoz:
Szalajka-völgy, Szilvásvárad
Eger
Libegőpark és Hámori-tó, Lillafüred
Diósgyőri vár, Miskolc
 
 
 
Elkészítési javaslat
 
 
Szombat
 
Vedd fel a túrabakancsod és délelőtt fedezd fel a szilvásváradi Szalajka-völgy tavaszi arcát. Ha nem szeretnél túl sokat gyalogolni, a felfelé vezető utat megteheted kisvasúttal is. 
 
Túrázás közben nézd meg a Szabadtéri Erdei Múzeumot, a Szikla-forrást és kóstold meg az első hazai halfüstölde, a Sáfrány helyben készített pisztrángját. 
 
Az erdei séta után irány Eger. Foglald el a szobád az Imola Udvarházban, nézd meg, hogy a város melyik nevezetességét látod az erkélyedről, ejtőzz kicsit, majd sétálj egyet a macskaköves utcákon, nézd meg az Egri dómot, a könyvtárat vagy számold meg a Minaret csúcsába vezető lépcsőket.
 
Kóstold meg a Rohlicsek család lángosát a piacon, majd új erőre kapva barangolj az Egri vár kincsei között. 
 
Vacsorát válassz a Macok étlapjáról és ne hagyd ki az esti borozgatást a Fúzióban.
 
 
Vasárnap
 
Miután a mennyei reggelinek és a pihentető alvásnak köszönhetően kellő energiát gyűjtöttél, indulj Lillafüred és a Libegőpark felé, szippants jó mélyeket a friss hegyi levegőből és élvezd a tájat lebegve a fák lombkoronáinak magasságából.
 
Ha a hegyre felérve végigsétálsz az Oxigén sétaút ösvényén, olyan csodákat is érzékelhetsz, mint a Légzőpont, a Szelek hangja ösvény, az Elvarázsolt erdő vagy a Lélekforrás. A Jávor-hegyről lefelé vezető utat hegyi rollerrel és monsterbike-kal is megteheted, ami a túravezető irányításával valódi adrenalinbomba.
 
Miután kigyönyörködted magad a Hámori-tó mesébe illő látványában menj a miskolci Levesbe mennyei levesért és egyéb betyáros finomságokért. 
 
Délutáni programként ki ne hagyd a megújult Diósgyőri várat, ahol ezen a vasárnapon még az alkímia világába is beavatást nyerhetsz.
 
 
Fűszerekkel elő, ezen a hétvégén irány a Bükk…