STAFF ONLY

2. rész

 

 

 

„Azt kérded, milyen áldozatokat hozunk a vendégeinkért? Szerintem ez hozzáállás kérdése, nekünk ez az életünk, ezért nem mindig tűnik áldozatnak…

 

Ha látszik a munkánk eredménye, akkor egy fárasztó nap végén elégedetten eshetünk össze hulla fáradtan, mert elvégeztük a feladatot. A fű le van nyírva, az ablak meg van pucolva, a vendég elégedett mosolya  bezsebelve. Persze mikor a barátaink megkérdezik, hogy mikor érnénk rá egy hétvégén elugrani a Balcsira és én júniusban azt mondom, hogy szeptember végén, akkor nagy kerek szemekkel nézünk egymásra.” – mondja jókedvűen Attila a vendégház egyik lelke.

 

 

 

 

 

Ganna         Bokréta Vendégház

 

 

 

A Bakony egy eldugott településén, annak is a legeslegutolsó „házikójában” a tulajdonosok csokorba gyűjtötték a „legpihentetőbb” virágokat. Van itt harangvirág, százszorszép, vadrózsa és pipacs. Melyek a kertkapun kilépve is csokorba szedhetők, de a kapun innen a vendégház egy-egy apartmanját jelölik és díszítik.
 

 

 

 

 

A Bakony „hajtókáján” éjszakai tücsökzene, hajnali tehénbőgés, madárcsicsergés, csend, harangzúgás, nyugalom és béke honol.


A Bokréta Vendégházban pedig barátságos fogadtatás, új, modern, kényelmes, tiszta, illatos enteriőr, gyönyörű tornác, játékok, homokozó, hinta, csúszda, grill, bogrács, biciklik, wifi várja a lakókat.

 


A kertkapuból elénk tárul a Somló és vára, a naplementét minden este az első sorból csodálhatjuk, ezen kívül saját kilátóteraszról gyönyörködhetünk a Kisalföldben és az Alpok hegycsúcsaiban is.

 

 

 

 

 

Amikor 5 évvel ezelőtt a tulajdonosok Harcos Marcsi és Attila megnyitották a vendégház kapuit 4 földszinti apartman várta a pihenni vágyókat. A következő években elkészült az emeleten 6 kétágyas szoba és azóta is folyamatosan újítanak, fejlesztenek.

 

 

 

 

 

 

„A családom teljesen hülyének nézett, mikor azt mondtam, hogy idén tavasszal is festünk… nyitás óta, minden évben festünk. Mindent mi csinálunk, Édesanyám és Anyósom segít a takarításban. Szeretünk mindenütt ott lenni, akkor tudjuk tartani ezt a színvonalat, ha saját kezünkkel végezzük a tennivalókat. És a mérce az, hogy legalább úgy, de inkább jobban, mint otthon” – mondta Marcsi, amikor utoljára beszélgettünk.

 

 

 

 

 

A foglalásokkal és a takarítással járó feladatokat főként Marcsi végzi. Ha sok vendégük van, akkor a takarításba a család hölgy tagjai is besegítenek. És ne csak rutin dolgokra gondoljatok… Tényleg nagyon kritikus vagyok a szállás- és vendéglátóhelyekkel (szakmai ártalom), kerestem! hogy mibe tudok belekötni, de egyszerűen nem találtam. A zuhanykabin legkisebb résétől az ablakok sarkain át a pirítóssütő belsejéig minden tökéletesen tiszta.

 

Ha valami elromlik, vagy kezd elhasználódni azonnal cserélik.

 

Az ágyneműk és törölközők mosását is saját maguk végzik. Kezdetben bérbe adták ezt a feladatot, de annyira erős vegyszereket használtak a tisztításukhoz, hogy Marcsi inkább saját maga mossa ezeket is, így a textilek mindig frissek és illatosak.

 

 

 

 

 

A vendégház technikai feladatait illetve a vendégek fogadását főként Attila intézi. Nagy csatákat vívott a televízió és internet szolgáltatóval. Ezen a vidéken rengeteg szervezés és munka eredménye, hogy a kábeltévé mellett sikerült wifi-t varázsolnia a házba, ami ráadásul működik is.

 

 

 

 

 

 

A szomszédban legelésző tehenek, a Bitva patak, a Somló vára vagy hogy a tornácról nézheted a legelésző őzeket, a mezőn fekve pedig a csillagos eget mind olyan adottság, amire a tulajdonosoknak nem sok ráhatásuk van.

 

Viszont ahhoz, hogy Te vendégként jól érezd magad, elengedhetetlen ez a fajta szemlélet, munka, odaadás, szeretet és alázat, amit Marcsi és Attila képviselnek.

 

 

 

 

 

A tulajdonosok folyamatos munkálkodásának köszönhetően hamarosan közös túrákon, borkóstolókon, nyáresti beszélgetéseken, történelmi előadásokon is részt vehetünk a vendégház falai között és a bakonyi erdőkben.

 

 

 

Próbáljátok ki: http://bokretavendeghaz.hu/hu/

 

 

 

Írta: Ruff Emese