Erdőtelki Arborétum, Erdőtelek
Telefonszám: 0636 496 022, E-mail: arboretum@uni-eszterhazy.hu

Szemkápráztató színkavalkád és madárcsicsergés. Több, mint 1200 fa, cserje és évelő növény, fűzes-égerláp, hazánk legidősebb – 100 évesre becsült és 3,5 m magas – cukorsüvegfenyője, Mikszáth itt játszódó Különös házassága és a kastély hangulata olyan élmény, amit nem elég egyszer átélni. 

 

 

 

 

 

Bihar Arborétum, Magyarhomorog
Telefon: 0630 278 5837, E-mail: toth.faiskola@feemail.hu

Kristálytiszta levegő, gyönyörű környezet, teknősök, vízi- és énekesmadarak, várnak a Bihar Arborétumban. Kérj szakvezetést, tölts el néhány órát a legszebb növények között és ha valamelyik megtetszik a szomszédos faiskolában akár meg is vásárolhatod.

 

 

 

 

 

Pákozd-Sukorói Arborétum és Szabadidőpark
Telefon: 0630 417 0133, E-mail: arboretum@vadex.hu
 
A kirándulók körében rendkívül népszerű Pákozd-Sukorói Arborétum és Szabadidőpark Budapesttől mindössze 50 km-re, a Velencei-hegység területén, a Mészeg - hegy oldalában található. Az Arborétum 96 hektáros területe egy napos kirándulás alkalmával bejárható. Kicsik és nagyok is megtalálják a számukra megfelelő szórakozási lehetőséget. Míg a felnőttek tüzet raknak a bográcsozáshoz, a gyerekek a játszótéren bújócskázhatnak, csúszdázhatnak vagy a focipályán sportolhatnak. A szakvezetés alkalmával a kisebbek általános iskolai foglalkoztató füzet segítségével fedezhetik fel a terület élővilágát.  A Szabadidőpark a romantikus kistóval kiváló helyszín céges rendezvények, családi napok, esküvők megrendezésére. Látványosságok, szolgáltatások: Interaktív Tájmúzeum, Panoráma-kilátó, Erdészeti Tanösvény, Vadbemutató kert, 150 fős fedett szín, tűzrakóhelyek, játszótér, focipálya, szakvezetés, büfé.